marți, 29 martie 2011

Ieri-ul şi mâine-le sunt un prezent continuu!

Acum 2500 de ani Platon scria în Republica sa, cartea a VI-a, următoarele: “În momentul în care părinţii obişnuiesc să lase pe copii să facă ce vor, în momentul în care educatorii tremură în faţa elevilor şi preferă să-i flateze, în momentul în care tinerii dispreţuiesc legile, pentru că nu mai recunosc nimic mai sus decât ei ,,acesta este atunci debutul TIRANIEI”.

Nu rămâi oare consternat citindu-l pe Platon şi dându-ţi seama ca lumea este aceeaşi de mii de ani, că aceleaşi probleme ne macină, aceleaşi lucruri infime sau măreţe ne alcătuiesc. Omul, prin micimea sa, este, prin el însuşi, o întrebare pentru universul în care trăieşte....

Încotro şcoala noastră? Încotro omul? Simţiţi vreodată cum nimic nu se schimbă? Cum, vorba românului, e aceeaşi Mărie, dar cu o altă pălărie!

Făcându-vă autoevaluarea, fără să trişaţi, credeţi că mai există speranţa că omul va evolua vreodată?


3 comentarii:

Sima spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sima spunea...

Gandindu-ne la ceea ce putini reusim sa ne dam seama or realizam, constatam, ca el insusi " Omul " ramane in continuare un lucru infim de ordinul micro, la fel de putini constientizam ca tot " Omul " este singura fiinta din lume ce isi distruge mediul ambiant, la care nu ne ramane decat la un singur lucru gandul si anume: Sa asteptam , sa traim , sa mergem mai departe ...si intr-un final sa murim nelasand in urma decat amintirea lucrurilor cu care ne confruntam all the world!

Strumful spunea...

Se pare ca de la Platon nu am prea evoluat(sa inteleg ca omul e o fiinta rabdataore? )Bine eu nu-s rabdatoare, vreau totul acum, deci poate evoluam ....in rau.