duminică, 24 februarie 2013

23.02.2013 Constituirea Societăţii Ştiinţifice a personalităţilor care deţin titlul de doctor în ştiinţe din judeţul Olt


O primă întâlnire pentru Constituirea Societăţii ştiinţifice a personalităţilor din judeţul Olt care deţin titlul de doctor în ştiinţe a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, sâmbătă, 23.02.2013, ora 10. Grupul de iniţiativă a argumentat necesitatea formării societăţii în contextul socio-economic şi cultural local, regional şi naţional.
În viziunea noastră, bazată pe trei repere temporale, Societatea ştiinţifică a personalităţilor care deţin titlul de doctor în ştiinţe din judeţul Olt, urmăreşte pe termen scurt, mediu şi lung, câteva obiective enunţate extrem de succint: organizarea în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” din Olt a unui stand în care vor fi expuse principalele lucrări, tezele de doctorat publicate de membrii societăţii. În acest an se va tipări o lucrare cu principalele date biografice şi lucrările scrise ale acestora. Pe termen mediu susţinem înfiinţarea la Slatina a unei Universităţi racordată la realităţile socio-economice dar şi culturale ale  judeţului şi aducerea societăţii la nivelul de asociaţie de utilitate publică, iar pe termen lung obiectivul nostru este înfiinţare în judeţul Olt a unei filiale a Academiei Române.
Iniţiativa remarcabilă, lăudabilă, care avea în prima întâlnire miza enunţării obiectivelor sale, s-a blocat în discuţii false pe teme de tehnica formei. Demersul l-am însumat în întrebarea ironică: Este cumva o societate secretă? Sigur, situaţia se va debloca odată cu cea de-a doua întâlnire, din 20 aprilie, găzduită de filiala Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Bucureşti, din cadrul USAMV Bucureşti.
Dincolo de acestea, cum spuneam, tentativa rămâne absolut lăudabilă pentru cei prezenţi, printre care şi eu, sub auspiciul ideii de asociere, ca un cadru de întâlnire şi dezbatere, deşi jumătate din membrii fondatori nu au venit din motive obiective (sper)…

Niciun comentariu: