miercuri, 24 iunie 2015

Evaluarea naţională - aceeaşi cheie pentru două uşi


Evaluarea naţională este ca „prezentul perfect” din engleză: face legătura trecutului cu prezentul şi îndreaptă spre viitor. Un fel de „toate într-unul”
Poate ar fi suficient un examen de admitere la liceul ales atunci când vrem să privim spre viitor şi Evaluarea naţională, pentru certificarea parcursului educaţional trecut, să devină un examen de absolvire, dacă nu este suficientă media celor patru ani… Acum, avem aceeaşi cheie, numită „Evaluarea naţională”, care încuie uşa gimnaziului şi o descuie pe cea a liceului. O singură cheie pentru două uşi ?!

Cu alte cuvinte, susţin ca Evaluarea naţională să fie examen de absolvire (dacă nu este suficientă media celor patru ani), la fel şi Bacalaureatul, în timp ce deschiderea unor drumuri noi să se facă prin examene de admitere, la liceu, respectiv, la facultate.

2 comentarii:

Bogdan spunea...

Batalia pe copii este prea mare pentru licee ca sa mai ceara si admitere; asa ca prefera toti in loc de SA FIE CEI MAI BUNI pe SA FIE (...sa fie primit, bogdaproste)...

Tița Victor spunea...

Aveti dreptate Domnule Bogdan! Asadar, si dumneavoastra ganditi ca plata per elev ca baza a bugetului unei scoli e daunatoare sistemului?