joi, 23 decembrie 2010

Proeducaţia, revista naţională a Casei Corpului Didactic Olt

Este unanim recunoscută importanţa învăţământului în starea prezentă şi viitoare a unei naţiuni. "Viitorul unei naţiuni este hotărât de modul în care aceasta îşi pregăteşte tineretul", afirma încă din secolul al XVII-lea marele umanist olandez Erasmus. Educaţia este un act de conştiinţă, de calitatea căruia depinde evoluţia societăţii româneşti, puterea, influenţa şi chiar existenţa ei ca entitate distinctă în configuraţia europeană.
Misiunea Casei Corpului Didactic Olt este de a promova inovaţia printr-o atenţie sporită acordată implementarii noilor politici educaţionale şi prin creşterea calităţii programelor de formare continua adresate personalului didactic. Susţine în acelaşi timp mişcarea pentru reformă şi asigură cadrul pentru dezvoltarea personală şi profesională a personalului din învăţământul preuniversitar.
Ne-am dorit ca această revista sa devină un spaţiu de promovare a cercetarii, a inovaţiilor didactice, a exemplelor de buna practică în domeniul educaţiei. De-altfel, apariţia acestui proiect publicistic se datorează profesorilor hotărâţi să retranscrie realitatea şcolară cât mai aproape de substanţa ei veridică. Mizăm pe vocaţia de a surprinde "adevărul" faptelor în educaţie şi pe utilitatea unor construcţii teoretice bazate pe ipoteze şi informaţii.
Fiind încă la început de drum, ne rezervăm dreptul de a fi precauţi în interpretarea valorică a materialului informaţional. S-ar putea ca, în timp, ipotezele exprimate aici să fie confirmate. Indiferent însă de opţiunile care se vor contura în acest sens, articolele publicate îşi vor menţine valoarea informativă, întrucât au surprins, cu siguranţă, realitatea şcolii româneşti.
Proeducaţia este revista care se adresează tuturor acelora care vin în contact cu problematica educaţiei, realitate complexă, de o importanţă pe care nimeni nu o poate ignora şi sperăm că cititorii - înţelegând necesitatea, dar şi frumuseţea continuei lărgiri a orizonturilor cunoaşterii - vor considera această revistă drept chemare spre o înţelegere aprofundată a educaţiei.
Lansăm primul număr cu un valoros set de articole şi rămânem în aşteptarea eseurilor, punctelor de vedere, comentariilor, informaţiilor privind managementul educaţional, prezentarea parteneriatelor şi proiectelor dumneavoastră pe adresa revistaproeducatia@yahoo.com.

Un comentariu:

catalina spunea...

Discipolul isi depaseste intotdeauna Maestrul :)