luni, 18 octombrie 2010

Reforma costă!

Într-o Românie scuturată de criză, cu scăderi de salarii, micşorări de pensii, cu o deratizare a aparatului bugetar, o Românie aflată în convulsii sociale, lupte politice, mai are românul încredere în partidul aflat la guvernare? Este o întrebare pe care toţi şi-o pun, şi anume, va plăti PD-L costurile reformelor drastice aplicate? O întrebare la care mulţi ar sări să răspundă afirmativ.
In primul rând măsurile nepopulare de care s-a făcut uz erau inevitabile. În cârca slabului nu mai putea fi susţinut obezul - aparatul bugetar - care avea tendinţe de a se îngrăşa şi mai mult. Cel ce şi-a asumat aceasta spălare, această terapie de şoc la care este supus întreg sistemul românesc este cum bine se vede preşedintele României, dl. Traian Băsescu având ca partener partidul de guvernământ. Măsurile erau necesare, fără ele Romănia păşea încet dar sigur pe drumul către faliment. Operaţia doare, pacientul urlă! Pierderi de electorat sunt convins că sunt dar trebuie să subliniez faptul că într-o perioadă extrem de delicată celelalte partide s-au eschivat, vezi PNL-ul, sau au ales să fugă de la guvernare, vezi PSD-ul. Oferta lor a fost mai mult decât aberantă când totul reclamă stabilitate, ei propuneau alegeri anticipate în plină criză, sau un guvern de tehnocraţi.
Într-o astfel de conjunctură e imposibil să scapi neafectat, însă să reţinem totuşi faptul că nici profitorii de război nu au o faimă bună. Important este acum ca măsurile să fie aplicate astfel încât să avem un aparat bugetar mai ieftin şi mai eficient.
Nefericirea este că în vremuri de criză nu se pot înfăptui miracole. Să sperăm că eforturile tuturor vor da şi roade şi criza va fi depăşită.

Niciun comentariu: